Orasul Chitila este unitate teritorial administrativa aflat in componenta judetului Ilfov. Este situat in partea de nord-vest a Municipiului Bucuresti si are o pozitie dintre cele mai favorabile, fiind limitrof capitalei, la numai 200 m de hotarul cu aceasta si la doar 9 km centrul Bucurestiului (punctul zero din Piata Universitatii). Orasul Chitila este situat pe DN7 si este strabatut de aceasta sosea pe o distanta de 3 km. Orasul Chitila se invecineaza la est cu Municipiul Bucuresti, la nord cu orasul Mogosoaia, la sud cu comuna Dragomiresti Vale si comuna Chiajna, iar la nord-vest cu Orasul Buftea si Padurea Raioasa.
In orasul Chitila se afla o statie de cale ferata – statia Chitila, aceasta fiind unul dintre cele mai importante noduri de cale ferata, unde se intalnesc rutele dinspre Bucuresti, Pitesti si Ploiesti. Inceputurile acestei asezari nu se cunosc precis, dar pot fi situate in vremurile cand pe aceste locuri se intindea renumitul Codru al Vlasiei, aproximativ prin secolul al XV-lea.
Ipoteza ca pe teritoriul orasului Chitila au existat asezari omenesti inca din cele mai vechi timpuri este confirmata de descoperirile arheologice facute. Sapaturile de pe malurile raului Colentina (limitrof orasului) au scos la iveala vestigii din secolul IV, era noastra – cuptor de topit bronzul, oseminte de oameni gasite, unele pe locurile unde s-au sapat cazemate pentru aparare antiaeriana in cel de-al doilea Razboi Mondial, unde s-au pus temeliile Societatii Comerciale de Confectii Metalice, toate acestea sunt dovezi de vechime ale asezarii Chitila.
Numele orasului Chitila provine de la un vechi termen bulgar – Kitila – care inseamna --locul de peste apa--. Actualul oras are la baza o mica localitate situata pe vechea --cale domneasca-- care facea legatura intre Palatul Cotroceni si capitala Tarii Romanesti – Targoviste. Localitatea – aflata langa apa Mangului – apare pe harta Principatelor Romane de la 1823 (circa 470 locuitori). Fortul Kitila este mentionat ca loc de popas al regelui in timpul inspectiei pe care a facut-o in 1889 liniei de aparare a capitalei. Teritoriul orasului Chitila a facut parte din mosiile familiilor Brancoveanu (din anul 1681) si mai tarziu Bibescu. Chitila, ca sat, facea parte in anul 1892 din comuna Bucoveni, plasa Buftea, judetul Ilfov. Populatia numara atunci 437 persoane, din care 212 barbati si 225 femei. Acestia locuiau in 73 de case.
Informatiile au fost preluate de pe site-ul oficial al primariei orasului Chitila.