×

Acasa Moldova Maramures Muntenia si Dobrogea Banat si Crisana Transilvania Oltenia Evenimente ENGLISH
Horezu Din punct de vedere cultural, caracterul zonei Horezu este unul istoric, monahal, orientat catre activitati de artizanat specific romanesc, precum olaritul, tesaturile executate manual, pictura religioasa etc. Decorul lucrat de olarii de la Horezu este bogat, realizat cu mare finete si cu tehnici deosebite cum ar fi: stropitul, jiravitul, desenare cu cornul, gaita, tiparitul etc. Vasele de Horezu sunt in prealabil angobate si apoi smaltuite si arse de doua ori. Un mare centru de pregatire al copistilor, diecilor, gramaticilor au fost cel de la Manastirea Hurez, ctitoria lui Constantin Brancoveanu.Scoala de pictura de la Hurezu a polarizat la un moment toate fortele creatoare locale, dand nastere unui curent si unei comunitati artistice in cadrul careia s-a cristalizat stilul brancovenesc. In general, pe baza unor simboluri ale trecutului, exista un potential cultural care nu este cunoscut si exploatat indeajuns
Informatii preluate de pe valceaturistica
Horezu

Din punct de vedere cultural, caracterul zonei Horezu este unul istoric, monahal, orientat catre activitati de artizanat specific romanesc, precum olaritul, tesaturile executate manual, pictura religioasa etc. Decorul lucrat de olarii de la Horezu este bogat, realizat cu mare finete si cu tehnici deosebite cum ar fi: stropitul, jiravitul, desenare cu cornul, gaita, tiparitul etc. Vasele de Horezu sunt in prealabil angobate si apoi smaltuite si arse de doua ori. Un mare centru de pregatire al copistilor, diecilor, gramaticilor au fost cel de la Manastirea Hurez, ctitoria lui Constantin Brancoveanu.Scoala de pictura de la Hurezu a polarizat la un moment toate fortele creatoare locale, dand nastere unui curent si unei comunitati artistice in cadrul careia s-a cristalizat stilul brancovenesc. In general, pe baza unor simboluri ale trecutului, exista un potential cultural care nu este cunoscut si exploatat indeajuns
Informatii preluate de pe valceaturistica

Manastirea Arnota

Manastirea Arnota
La 7.2 km de centrul orasului.

Manastirea Hurezi

Manastirea Hurezi
La 3.03 km de centrul orasului.

Varful lui Roman

Varful lui Roman
La 11.61 km de centrul orasului.

CASA CERAMISTULUI BISCU MIHAI

CASA CERAMISTULUI BISCU MIHAI
La 1.74 km de centrul orasului.
Manastirea Arnota

Mănăstirea Arnota - este așezată la altitudinea de 840 m, în peisajul pitoresc al Munților Căpățânii. Este una dintre cele două meteore ale județului Vâlcea și dintre puținele mănăstiri construite la aproape 1000 m altitudine. Legenda spune că Matei Basarab a zidit mănăstirea aici deoarece înainte de a fi domn, găsise scăpare în aceste locuri, ascunzându-se în niște stufărișuri, fiind urmărit de turci.

Imagini si informatii: cniptvalcea

Manastirea Arnota
Manastirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi - cea mai mare și mai însemnată ctitorie a voievodului Constantin Brâncoveanu a fost zidită între anii 1690-1697. Mănăstirea a fost ridicată pentru a îndeplini și funcția de necropolă, urmând ca în pronaosul bisericii mari să fie înhumate rămășițele pământești ale voievodului Constantin Brâncoveanu. Mormântul lucrat din marmură și acoperit cu o placă sculptată, pregătit pentru ctitorul voievod, nu și-a împlinit însă niciodată rostul său. Trupul decapitat al voievodului Constantin Brâncoveanu a fost înmormântat într-o altă ctitorie a sa, în Biserica Sfântul Gheorghe din București.

Mănăstirea a fost inclusă în 1995 în patrimoniul UNESCO.

Imagini si informatii: cniptvalcea

Manastirea Hurezi
Varful lui Roman

O zona de munte superba cu peisaje minunate care a devenit cea mai noua statiune a judetului Valcea, situata la 20 km de centrul orasului Horezu, zona turistica in continua dezvoltare.

Imagini si informatii: cniptvalcea

Varful lui Roman
CASA CERAMISTULUI BISCU MIHAI

CASA CERAMISTULUI - BÎSCU MIHAI (OLARI - HOREZU)

Satul OLARI - centru de ceramică cu expoziții permanente în atelierele meșterilor olari și locul unde meșterii pot fi priviți lucrând la obiectele de artizanat! Horezu este unul dintre cele mai frumoase locuri din România care merită vizitate!

CASA CERAMISTULUI BISCU MIHAI