Capela a fost construită în a doua jumătate a sec. al XIII-lea în Cincşor si a fost punctul de plecare pentru ridicarea actualei biserici finalizate în anul 1421. Edificiul a fost fortificat rand pe rand în sec. XV- XVI. Corul a fost sprijinit cu contraforţi şi prevăzut cu drum de strajă, sistem construit şi la clopotniţă. Sătenii au ridicat în jurul bisericii un zid de incintă cu patru turnuri de apărare şi şanţ cu apă la exterior.
Satul se mandreşte cu numeroase gospodării tradiţionale săseşti care s-au păstrat bine de-a lungul anilor. Spre deosebire de vremurile schimbătoare din trecut, Cincşor este astăzi un loc liniştit, în care lunile de vară vibrează la unison cu muzica orgii din biserică.
În secolele următoare satul a înfruntat vremuri grele. Printre multe necazuri a fost complet distrus de un incendiu în timpul atacurilor din 1599. Comunitatea a început să prospere abia după 1850, cînd nu departe de localitate a fost construit pentru prima dată un pod peste râul Olt.
În casa parohială și în clădirea școlii sunt amenajate camere de oaspeți confortabile într-un armonios stil transilvănean. Oaspeții și vizitatorii pot savura aici și diverse specialități culinare. 'Noua bucătărie transilvăneană' oferă preparate tradiționale din produse regionale proaspete și sunt un adevărat deliciu.
Imagini si informatii: kirchenburgen.org