×

Acasa Moldova Maramures Muntenia si Dobrogea Banat si Crisana Transilvania Oltenia Evenimente ENGLISH
Fagaras Fagaras

Cetatea Fagaras

Cetatea Fagaras
La 0.41 km de centrul orasului.

Biserica fortificata de la Cincsor

Biserica fortificata de la Cincsor
La 10.73 km de centrul orasului.
Cetatea FagarasIn secolul al XVII-lea, adaptarile de constructii si adaugirile la care este supusa Cetatea Fagarasului vor culmina cu transformarea sa intr-o fastuasa resedinta princiara, aceasta fiind perioada de apogeu a istoriei acestui maiestuos monument. Destinatia pe care au primit-o cele 85 de incaperi ale castelului s-a putut deduce din inventarele cetatii fagarasului, in special cele din 1632, 1637, 1656, 1676. In urma acestor lucrari efectuate in secolul al XVII-lea, Cetatea Fagarasului devine resedinta a principilor Transilvaniei si centru politico-administrativ al marelui domeniu al Fagarasului, fiind un impunator centru medieval.Cetatea Fagaras
Biserica fortificata de la Cincsor

Capela a fost construită în a doua jumătate a sec. al XIII-lea în Cincşor si a fost punctul de plecare pentru ridicarea actualei biserici finalizate în anul 1421. Edificiul a fost fortificat rand pe rand în sec. XV- XVI. Corul a fost sprijinit cu contraforţi şi prevăzut cu drum de strajă, sistem construit şi la clopotniţă. Sătenii au ridicat în jurul bisericii un zid de incintă cu patru turnuri de apărare şi şanţ cu apă la exterior.

Satul se mandreşte cu numeroase gospodării tradiţionale săseşti care s-au păstrat bine de-a lungul anilor. Spre deosebire de vremurile schimbătoare din trecut, Cincşor este astăzi un loc liniştit, în care lunile de vară vibrează la unison cu muzica orgii din biserică.

În secolele următoare satul a înfruntat vremuri grele. Printre multe necazuri a fost complet distrus de un incendiu în timpul atacurilor din 1599. Comunitatea a început să prospere abia după 1850, cînd nu departe de localitate a fost construit pentru prima dată un pod peste râul Olt.

În casa parohială și în clădirea școlii sunt amenajate camere de oaspeți confortabile într-un armonios stil transilvănean. Oaspeții și vizitatorii pot savura aici și diverse specialități culinare. 'Noua bucătărie transilvăneană' oferă preparate tradiționale din produse regionale proaspete și sunt un adevărat deliciu.

Imagini si informatii: kirchenburgen.org

Biserica fortificata de la Cincsor