Orasul Dolhasca prezinta o imbinare armonioasa a tuturor formelor de relief începand de la şesuri scaldate de rauri şi paduri pana la dealuri acoperite cu paduri seculare.
Dolhasca este o localitate cu statut nou pe harta judeţului Suceava începând cu aprilie 2004, oraş proaspăt înfiinţat prin voinţa unanimă a locuitorilor care au participat la referedumul organizat cu această ocazie. Se află amplasat în exteremitatea sud-estică a judeţului Suceava, fiind punct de trecere şi comunicare între cele trei judeţe moldovene: Iaşi, Botoşani şi Suceava.
Cu o populaţie de peste 11.009 locuitori, 50 de agenţi economici, 14 instituţii de ânvăţământ cu un număr de 7 sate arondate, ocupând o suprafaţă de peste 11.035 ha, din care peste 5.600 ha teren agricol restul fiind ocupat de vegetaţie forestieră, localitatea se înscrie a II -a pe judeţ ca mărime după oraşele mai vechi. Aşezarea este străbătută de apele a două râuri importante: Râul Siret şi Râul Şomuzul Mare care se unesc în confluenţă pe teritoriul acesteia, conferind condiţii climaterice prielnice locuitorilor care au ca preocupare principală agricultura.
Amplasarea naturală într-un cadru geografic ce cuprinde aproape toate formele de relief face ca oraşul Dolheasca să beneficieze de renumele unei frumoase aşezări. În acelaşi timp localitatea este străbătută de trei drumuri judeţene ce fac legătura între cele trei judeţe şi anume DJ 208, DJ 208A şi DJ 208S cât şi o bogată reţea de drumuri comunale care facilitează accesul localnicilor spre celelalte localităţi vecine sau în interiorul acestora.